Castratie actie

Castratie / Sterilisatie actie

In de maanden januari en februari hebben we een doorlopende castratie actie voor katers en poezen. Vanaf de leeftijd van 6 maanden adviseren we om katers te laten castreren en poezen te laten steriliseren (eigenlijk is dit ook castreren, want je haalt de eierstokken weg).

 

Bij katers is dit de leeftijd waarop ze beginnen met hun territorium af te bakenen en het risico bestaat dat ze hierbij in huis gaan plassen. Een onhygienische situatie die u zult willen voorkomen. Daarnaast gaan katers die buiten komen "op stap", waarbij ze lange tochten tot ver in de omgeving maken op zoek naar krolse poezen. Hierbij kunnen ze soms honderden meters van huis gaan waardoor het risico op met name aanrijdingen sterk verhoogd wordt. Ook de vechtlust met andere katers stijgt flink en hierdoor het risico op verwondingen en vechtabcessen. Het blijkt ook uit vele gedegen onderbouwde onderzoeken dat de gemiddelde leeftijd van gecastreerde katers veel hoger wordt dan dat van ongecastreerde katers.

Bij poezen kan vanaf deze leeftijd de krolsheid optreden. Hierbij vertoond de poes soms een onuitstaanbaar vervelend gedrag, met kroelen, hard mauwen en het continu zichzelf aanbieden. Ze gaan dan ook op zoek naar een kater ! En bij een poes betekent een dekking bijna altijd ook kittens, ze hebben namelijk een eisprong op de prikkel van een dekking. Tel daarbij op dat de krolsheid vrijwel continu doorgaat (tussen het einde van de ene krolsheid en het begin van de volgende ligt soms maar enkele dagen tijd) en het is begrijpelijk dat u iets aan deze situatie wilt gaan doen.

 

Dat is nu door onze castratie aktie tegen een heel redelijke prijs te doen. Voor een all-in bedrag van € 52,50 bij katers en € 115,50 bij poezen wordt uw kat vakkundig geopereerd. Hierbij worden er door ons geen concessies gedaan aan de gebruikte narcosemethoden of operatietechnieken. Veilig werken blijft bij ons ten alle tijden voorop staan ! Dat houdt dus in dat alle poezen met gasnarcose in slaap worden gehouden, aan de bewakingsmonitoren gaan en dat er top kwaliteit hechtdraad gebruikt wordt. B-keuzes komen er bij ons niet in ! Ook de nacontrole zit bij deze prijs in, net als een Medical Petshirt. Hierdoor hoeft de kat na de operatie geen vervelende kraag meer om.

 

Aarzel dus niet langer en maak gebruik van deze unieke actie. U kunt telefonisch een afspraak maken op tel. nr. 053-4306010

 

(NB : katers met één of beide testikels niet ingedaald vallen niet onder deze aktieprijs, hiervoor moet een aparte afspraak gemaakt worden)

 

Copyright © J.Dolfing, Dierenkliniek Twente