tandheelkunde

Dierenkliniek Twente

één team, één missie :

" Wij geloven dat wij door onze liefde en zorg voor dieren een enorme bijdrage leveren

aan het geluk en welzijn van mens en dier "

Tandheelkunde

Goede tandheelkunde bij de hond en kat is een vak apart. Binnen onze praktijk is dierenarts Woudenberg hier volledig in thuis. Aanvullend aan haar opleiding heeft ze heel veel cursussen in Nederland en in het buitenland gevolgd om goed als dierentandarts te kunnen werken. Hiertoe hebben we de beschikking over moderne tandartsapparatuur, veilige gasanaesthesie en anaesthesie controle apparatuur. Ook maken we veelvuldig gebruik van een speciaal röntgentoestel voor tandheelkunde.

Alle gebitsreinigingen, vullingen plaatsen, extracties en wortelkanaalbehandelingen kunnen bij ons plaats vinden. Ook de uitermate lastige extracties van afgebroken elementen bij de kat (in het kader van de ziekte odontoclastische laesies bij de kat) kan door ons professioneel gedaan worden. Dit zijn hele lastige ingrepen, waarbij soms alle elementen verwijderd moeten worden. Een hele moeilijke ingreep die door veel collega's niet gedaan wordt of op een verkeerde manier gedaan wordt. Bij deze ingreep is het super belangrijk dat alle wortelrestanten volledig verwijderd worden, omdat anders de aandoening niet over gaat. Aangezien deze wortelrestanten heel diep in het kaakbot kunnen liggen is het een ingreep die erg specialistisch is. Zie voor uitleg van de ziekte onze speciale pagina hierover.

Voor we aan een gebitsbehandeling beginnen laten we u altijd eerst zien wat er aan de hand is en wat het behandelplan is. Dit doen we samen met u als uw hond of kat onder narcose is, zodat we rustig kunnen beoordelen wat noodzakelijk is. Op deze manier krijgt uw dier de optimale behandeling. Mocht u twijfels hebben over de toestand en noodzaak van een eventuele gebitsbehandeling dan kunt u bij ons het hele jaar door een gratis gebitscontrole laten doen bij één van onze paraveterinairen. Maakt u hier dan wel even een afspraak voor, deze kan ook online gemaakt worden.

kittens dierenkliniek twente banner

Copyright © J.Dolfing, Dierenkliniek Twente