Historie Dierenkliniek Twente

Dierenkliniek Twente

één team, één missie :

" Wij geloven dat wij door onze liefde en zorg voor dieren een enorme bijdrage leveren

aan het geluk en welzijn van mens en dier "

Over Dierenkliniek Twente

Historie

Dierenkliniek Twente is opgericht door de dierenartsen Jan en Marina Dolfing in juli 1997.

De praktijk is overgenomen van Dr. A.L. van Zuijlen, waar Jan sinds september 1995 in loondienst heeft gewerkt. Na de overname is er veel tijd en energie gestoken in de praktijk, toen nog aan de Haaksbergerstraat 210. Langzaam werd de praktijk gemoderniseerd en uitgebreid. Door onze goede service en kwaliteit begon de praktijk snel te groeien, zodat uitbreiding met een extra dierenarts nodig werd. Na 2 jaar begon de praktijk exponentieel te groeien en werd dierenarts Frauke v.d Sanden-Berns in dienst genomen. Als één van de eerste praktijken in de stad begonnen we met echografie en werd het laboratorium uitgebreid. Na 9 jaar in ons oude pand te hebben gewerkt zijn we noodgedwongen verhuisd naar de Haaksbergerstraat 399a, alwaar een splinternieuwe praktijk werd geopend op 22 mei 2006. Hier werd ook overgegaan op een digitaal rontgenapparaat, werd de OK uitgebreid met beademingsmachines en de modernste controle apparaten ten behoeve van de anaesthesie en er kwam een hypermoderne echo. Ook de tandheelkunde en opname mogelijkheden zijn flink uitgebreid. We durven dan ook rustig te stellen dat we tot de betere praktijken in het land behoren, wat tot uiting kwam door tweemaal te worden verkozen tot praktijk van het jaar door het tijdschrift "Over Dieren".

 

Aangepast aan de wensen van de klant

Om het werk in onze kliniek zo optimaal mogelijk te kunnen uitvoeren hebben wij de beschikking over twee ruime spreekkamers, een kompleet ingericht laboratorium met de modernste en uitgebreide apparatuur, een operatiekamer die aan alle veiligheidsvoorschirften voldoet met twee operatietafels en anaesthesie apparatuur die vergelijkbaar is met ziekenhuisapparatuur, een digitale röntgenkamer, een aparte echokamer, aparte opnameruimtes voor hond, kat en knaagdieren, een Intensive Care-unit met zuurstofkooi, verwarmde couveuses met extra zuurstofvoorziening voor kleinere dieren, kittens en puppies en een eigen uitgebreide apotheek. En natuurlijk een schat aan ervaring !

In onze wachtkamer is ruim voldoende plaats om comfortabel te kunnen wachten tot u aan de beurt bent terwijl u geniet van een kopje koffie. En onze paraveterinairen achter de balie zijn altijd bereid om u een stuk extra uitleg te geven over onze produkten en diensten.

 

Onze focus ligt bij u en uw dier !

Voorop staat echter ten alle tijde het leveren van een optimale zorg voor u en uw huisdier. Ons streven is erop gericht dat u door ons zo goed mogelijk op de hoogte wordt gehouden omtrent de gezondheid van uw huisdier. De communicatie met u, de klant, staat hierbij voorop ! Dat blijkt ook uit het feit dat wij als enigste kliniek in de omgeving u inzicht geven in de patientenkaart van uw huisdier, door u de mogelijkheid te geven om een zogenaamde dierpas aan te schaffen, waarover u elders op de website alle informatie kunt vinden. Openheid en inzicht van zaken is hierbij ons devies.

 

Dierenkliniek Twente is een moderne kliniek voor gezelschapsdieren waar zes dierenartsen en zeven paraveterinairen werkzaam zijn. Het is onze doelstelling om zo optimaal mogelijk diergeneeskundige zorg te verlenen, waarbij de liefde voor het dier, kwaliteit en deskundigheid voorop moeten staan. Wij behandelen in onze kliniek onder andere honden, katten, konijnen, knaagdieren, fretten en reptielen. Per jaar hebben wij ongeveer 20.000 consulten, verrichtten wij 1500 operaties, maken bijna 2000 rontgenfoto's en voeren we circa 4000 grotere of kleinere laboratoriumtesten uit. En dat doen we al meer dan 15 jaar.

Meer dan ervaring genoeg !

 

Copyright © J.Dolfing, Dierenkliniek Twente