Dierenartsen

Dierenkliniek Twente

één team, één missie :

" Wij geloven dat wij door onze liefde en zorg voor dieren een enorme bijdrage leveren

aan het geluk en welzijn van mens en dier "

Dierenartsen

Jan Dolfing

 

Afgestudeerd in 1995 heeft Jan 1 1/2 jaar bij Dr. A.L. van Zuylen in loondienst gewerkt, en vervolgens samen met Marina de praktijk van hem overgenomen. Daarna is er ambitieus gewerkt aan het uitbreiden en moderniseren van de kliniek, wat resulteerde in de uitverkiezing tot "over dierenartsen praktijk van het jaar 2003" en nogmaals als "praktijk van het jaar 2006". Begin 2006 is de volledige nieuwbouw van Dierenkliniek Twente gerealiseerd, waardoor Jan en Marina nu de trotse eigenaren zijn van een van de modernste praktijken in het Oosten van het land. Jan heeft zich met name toegelegd op de chirurgie, waarin hij ondertussen een schat aan ervaring heeft.

 

Jan : "Als je ruim 21 jaar dag in dag uit als dierenarts bezig bent in een drukke praktijk zoals die van ons, dan heb je de meeste dingen al wel eens voorbij zien komen. Echter nog steeds geniet ik enorm van de uitdaging van dit vak, van de dieren en van het omgaan met de mensen. Tezamen met het geweldige team waarmee ik samen werk geeft dit mij nog dagelijks enorm veel motivatie om keer op keer mijn uiterste best te doen om de dieren en hun baasjes zo optimaal mogelijk te helpen. Thuis ben ik stapelgek op onze kat Dikkie Dik, een afdanker van de praktijk, en op Holly, onze Duitse Herder."

 

Bob Bolscher

 

Bob is de jongste dierenarts bij ons in de praktijk. Van oorsprong komt Bob uit Enschede en is een echte Tukker. Ook Bob heeft zijn studie gedaan aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Bob is een supergemotiveerde dierenarts met passie voor zijn vak. U kunt uw huisdier dan ook met een gerust hart door hem laten behandelen.

 

Bob: " Direct na mijn afstuderen kreeg ik de kans om aan de slag te gaan bij dierenkliniek Twente. Voor mij een fantastische uitdaging vanwege de grote mogelijkheden binnen deze kliniek om mij verder te ontwikkelen als dierenarts. Mijn interesses op het gebied van de diergeneeskunde zijn erg breed, zo haal ik heel veel voldoening uit het behandelen van een dier met een internistisch probleem, maar sta ik met even veel plezier in de operatiekamer. Bij mij thuis wonen 2 katten, belhamels waar ik de handen vol aan heb.

Marina Dolfing-Polling

 

Marina is afgestudeerd in 1996 en is samen met haar man Jan één van de oprichters van Dierenkliniek Twente. Nadat ze de eerste twee jaren haar werk binnen Dierenkliniek Twente heeft gecombineerd met werk in de landbouwhuisdierensector is ze sinds 1997 volledig werkzaam in de eigen praktijk. Hierbij heeft ze zich voornamelijk toegelegd op de beeldvormende technieken, de rontgen en de echo. Vooral deze laatste heeft haar grote voorliefde en ze heeft hier dan ook vele cursussen en nascholingen in gevolgd.

 

Marina : "Al sinds we een eigen praktijk zijn begonnen ligt mijn grote liefde bij de echo. Het maken van bewegende beelden die enorm bijdragen aan de diagnostiek binnen onze praktijk spreekt me heel erg aan. Ook drachtecho's vind ik geweldig om te doen. Die bewegende puppies en kittens zijn fantastisch om in beeld te brengen. Ook thuis ben ik helemaal bezeten van dieren. Behalve ponies hebben we ook nog konijnen, cavia's, kippen, duiven, katten en mijn grote liefde, onze hond Holly. Maar het dierbaarste voor mij is nog steeds mijn paard Rela

 

Ilse Woudenberg

 

Ilse is afgestudeerd in Gent (België) en heeft daarna bij diverse dierenartsen in Twente gewerkt. Nu, ruim 10 jaren later, is ze dan ook een erg ervaren dierenarts, die een aanwinst is voor onze praktijk.

 

Ilse : " Als jong meisje wilde ik al dierenarts worden. Ik wilde graag zieke dieren beter maken. Inmiddels ben ik bijna 9 jaar dierenarts en blijft dit ideaal de kern van mijn werk. Naast het werken met dieren, vind ik het heel erg leuk om met mensen om te gaan en samen een zo goed mogelijk behandelingsplan te maken, waar zowel mens als dier het meest bij gebaat is. Ook het feit dat dit vak altijd in beweging blijft, geen dag hetzelfde is en waarin je nooit uitgeleerd raakt, maakt dat ik een prachtige baan heb waar ik veel plezier aan beleef. Thuis heb ik 1 honden, Scotty, met wie ik regelmatig in het bos te vinden ben. Ons huishouden is compleet met Ratteplan, een europese korthaar die ik thuis opgevangen heb toen hij 3,5 week oud en erg ziek was. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een prachtige jeweetwelkater. "

Copyright © J.Dolfing, Dierenkliniek Twente