Paraveterinairen

Dierenkliniek Twente

één team, één missie :

" Wij geloven dat wij door onze liefde en zorg voor dieren een enorme bijdrage leveren

aan het geluk en welzijn van mens en dier "

Paraveterinairen

Monique de Heus

 

De paraveterinair die het langst in de praktijk werkt (eerst bij van Zuylen, daarna bij Jan en Marina) is Monique. Zij is al meer dan 30 jaar werkzaam in de praktijk en heeft dan ook een schat aan ervaring. De laatste jaren ligt haar werkdomein voornamelijk achter de balie en op het administratieve vlak, en ik denk dat vrijwel alle vaste klanten haar wel kennen "van achter de balie". Zij kent ook vrijwel iedereen.

 

Monique : "Als je zolang werkzaam bent in hetzelfde beroep is dat een teken dat je dat werk graag doet. Wat is er nu mooier dan een dier te kunnen helpen. Tegen dierenleed kan ik dan ook absoluut niet en kan daar heel boos om worden. Een dier is kwetsbaar en altijd afhankelijk van de grappen en grollen van zijn baas. Gelukkig zien wij over het algemeen veel mensen, die het beste met hun dier voor hebben en ook wanneer het niet meer kan aan hun dier denken. Dat maakt het werk iedere dag weer anders. Zelf ben ik al sinds mijn 17e jaar groot liefhebber van de Bouvier , een ras met een ruig en stoer uiterlijk, maar een goudeerlijk karakter."

 

 

Jolanda Phillipus

 

Jolanda is een van onze paraveterinairen en werkt al langere tijd bij ons in de praktijk. Haar grootste motivatie ligt in het werk achter de balie en bij het geven van voedingsadviezen voor uw huisdier. Hier heeft ze zich volledig op toegelegd. Jolanda heeft hiervoor diverse aanvullende cursussen gevolgd en is gekwalificeerd voedingsdeskundige.

 

Jolanda : "Mijn hart gaat uit naar alles wat met dieren te maken heeft. Of het nu gaat om een heerlijke huiskat of een actieve hond, een dier in nood, of de dieren van onze klanten. Vooral ook de opnamepatienten. Wanneer deze patiënten na de juiste zorg weer beter zijn en herenigd worden met hun baasjes, daar doe ik het voor! Mijn interesse gaat ook uit naar het werk "achter de schermen" en het geven van het juiste voedingsadvies. Mijn liefde voor dieren ontstond al in mijn jeugd, toen ik alle zwerfdieren mee naar huis nam.

 

Thuis heb ik twee katten met een bijzonder karakter en twee Bayerische Gebirgs- schweisshunden genaamd Ella en Dieka. Daar werk (zweetwerk) ik ook mee. Ook bezoek ik vaak hondenshows, dat vind ik vreselijk leuk om te doen !"

 

 

Marieke Oosterbaan

 

Marieke is ook al heel lang werkzaam in onze dierenartsenpraktijk, zij werkt al bijna 30 jaar als paraveterinair en heeft daardoor veel praktische ervaring. Naast het bijhouden van ons laboratorium en het assisteren tijdens de spreekuren is ze ook operatieassistente tijdens de OK-uren. Ze heeft dan ook mede-verantwoordelijkheid over de OK. Ook heeft zij met goed gevolg een aantal aanvullende cursussen gevolgd en is erkend diabetesconsulente en voedingsconsulente voor huisdieren. Marieke begeleidt op het paraveterinaire spreekuur de suikerziektepatienten en hun baasjes.

 

Marieke : "Thuis heb ik 2 ondeugende borderterriërs waar ik af en toe een nestje mee fok. Die jonge puppies, dat is geweldig om te zien. Wel is het ontzettend moeilijk om afstand van de pups te doen, als ze naar hun nieuwe baasjes gaan. Paardrijden is één van mijn andere hobbies, ik ben dan ook regelmatig op de rug van mijn paard te vinden in het Haaksbergerveen."

 

 

Herwi Kaveker-Hoenink

Herwi is als paraveterinair opgeleid in Barneveld en is sinds 2003 werkzaam als paraveterinair bij Dierenkliniek Twente. Naast haar werk als paraveterinair, waarbij ze voornamelijk in de spreekkamers en de operatiekamer werkt, doet Herwi het personeels-management binnen de praktijk.

 

Herwi : "Komende van de boerderij ben ik gek op dieren, en deze passie kan ik op de praktijk delen met collega's en klanten. Ik ben dol op honden, en dan vooral jachthonden met 'lange oren', deze hebben we dan zelf ook, de Bayerische Gebirgsschweisshund. Hier fokken we af en toe een nest bij, dit is mijn grote hobby. Het werken en showen van mijn honden neemt veel vrije tijd in beslag, wat ik overigens met plezier doe. Ook geef ik jachttraining in de vorm van zweetwerk (spoorzoeken) bij Stichting Zweetwerk Twente."

 

Linda Kronenberg

 

Linda heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd als paraveterinair en heeft voor ze ons team kwam versterken bij diverse praktijken gewerkt. Linda is diabetes consulente en voedingsdeskundige en draait mee in het paraveterinairen spreekuur.

 

Linda : "De liefde voor dieren zat er al jong in. Mijn ouders zijn ook allebei gek met dieren en we hebben thuis dan ook altijd verschillende huisdieren gehad. Honden, katten, cavia’s, vissen, etc.

Sinds April 2000 mag ik dit mooie vak uitoefenen wat ik nog steeds met veel plezier doe. In de verschillende praktijken waar ik heb gewerkt heb ik de nodige ervaring opgedaan maar leer nog steeds nieuwe dingen. Ook de diergeneeskunde staat niet stil.

Thuis hebben we 4 katten. Men zegt wel eens een hond heeft een baas, een kat heeft personeel en ik kan met recht zeggen dat dit klopt! Ze hebben ieder een eigen gebruiksaanwijzing en dat vind ik ook zo leuk aan katten! "

 

Lenneke Rijkens

 

Lenneke heeft de dierverzorgersopleiding in Barneveld gedaan en is bij ons aangesteld als kliniekmedewerkster. Ze is min of meer het manusje van alles van de praktijk en springt binnen de praktijk overal bij waar het maar nodig is. Tel hierbij haar enorme enthousiasme voor alles wat blaft en mauwt, het feit dat ze altijd positief blijft en een super humeur heeft en u begrijpt dat Lenneke als een soort lijm binnen ons team werkt.

 

Lenneke : "Hallo mijn naam is Lenneke Rijkens, op de kliniek beter bekend als Lenny. Al weer veertien jaar werk ik met heel veel plezier bij de kliniek als kliniek medewerkster. Ik ben verantwoordelijk voor de hygiene op de kliniek vooral die van de OK. Verder spring ik overal bij waar het nodig is. Al als jong meisje ben ik gek op dieren, vooral honden en paarden hebben mijn voorkeur.Zelf heb ik twee honden Max de teckel en Pepper de Duitse herder en een paard Kira. Dat en mijn werk op de kliniek zijn ook mijn hobby."

 

 

Copyright © J.Dolfing, Dierenkliniek Twente