Voeding

Dierenkliniek Twente

één team, één missie :

" Wij geloven dat wij door onze liefde en zorg voor dieren een enorme bijdrage leveren

aan het geluk en welzijn van mens en dier "

Net als bij mensen is (aangepaste) voeding een enorm belangrijk onderdeel in de behandeling van suikerziekte bij uw hond of kat.

Waarom is dit zo belangrijk ? Alle suikers die het dier binnenkrijgt komen uit de voeding. Het type suiker in de voeding en de hoeveelheid suikers in de voeding zijn van groot belang bij de behandeling. Wilt u een goede behandeling met insuline instellen dan is dit het makkelijkst te realiseren als u een constante hoeveelheid van deze suikers in de voeding aanbiedt aan uw hond of kat. Oftewel elke dag hetzelfde type voer en dezelfde hoeveelheid.

 

Dit kunt u realiseren door gebruik te maken van speciale Diabetes voeders. Deze voeding is specifiek samengesteld voor suikerziekte patiënten en daardoor altijd beter afgestemd op een behandeling dan zijn huidige voeding. Vaak is het met deze diabetesvoeders mogelijk om minder insuline te spuiten om een goede suikerspiegel te krijgen. Binnen onze praktijk maken we hiertoe gebruik van de Diabetic voeding van Royal Canin.

 

Mocht het om welke reden dan ook niet lukken om de hond of kat op dit voer te zetten (bv bij voedingsallergieën, nierpatiënten met aangepast dieet of heel kieskeurige eters) dan is het uiteraard ook mogelijk om gebruik te maken van zijn of haar huidige voeding. Vaak is het instellen van de juiste hoeveelheid insuline dan wel iets lastiger.

 

 

Het verlaagde energiegehalte in de voeding helpt het ideale gewicht van je hond of kat te behouden

 

 

Het hoger eiwitgehalte helpt de spiermassa van je hond of kat te behouden.

 

 

Bevat specifieke koolhydraten die na de maaltijd geleidelijk door het lichaam worden opgenomen en zo de bloedsuikerwaarden constant helpen te houden.

 

 

Een laag gehalte aan koolhydraten (zetmeel) biedt ondersteuning bij diabetes mellitus.

 

 

Vaak minder insuline nodig dan met een reguliere standaard voeding

Voeding bij suikerziekte

Copyright © J.Dolfing, Dierenkliniek Twente